Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lysviks iF 5 4 1 0 13
2 Eda 1 0 1 0 1
3 Hertzöga 0 0 0 0 0
4 IF Viken 0 0 0 0 0
5 Karlstads FK 1 0 0 1 0
6 Skoghall 1 0 0 1 0
7 Lysvik 2 1 0 0 1 0
8 Emtarna 1 0 0 1 0

Match

Lysviks iF

1 - 0
Fryxellska skolan
2 mars 2024
14:00

Karlstads FK

Referat

Lysviks iF - Karlstads FK 1-0

Matchpremiär med endast två träningar ute på stor plan och det mot ett storsatsande Karlstads FK som tränat hela vintern på stor plan och spelat flera matcher var en fin värdemätare för oss.
Som ofta med träningsmatcher fattades det ett antal spelare för oss och säkert desamma för dom.

Då det var ett helt nytt spelsystem för våra tjejer som testades var det lite spännande att se hur matchbilden skulle bli.
Vi startade bra med hög press vilket gjorde att första kvarten var nästan allt spel på deras planhalva och det kändes väldigt komformtabelt från vår synvinkel även om vi inte skapade några stora lägen.
I 15e minuten fick vi dock en frispark till vänster strax utanför straffområdet.
Amanda tog hand om den och även om det var fel vinkel för hennes vänsterslägga väntade vi oss ett skott men istället lägger hon en låg passning mot framlöpande Alina som tar med sig bollen och med nästa tillslag smeker in bollen med en yttersida via stolpen in i nät.
De är konstigt för man kan träna in frisparksvarianter men oftast blir det aldrig utdelning på dom men här är det istället två spelares egna spelsinnen som synkar samtidigt. Alina som ser att de är öppet om hon tar en löpning framför alla uppställda spelare samtidigt som Amanda ser detta o slår ett lågt pass på fötterna på framlöpande Alina med succe som följd.
Efter målet blir vi dock lite mindre sugna att pressa högt så Karlstad kan börja rulla runt på egen planhalva som de gärna vill. Detta gör att de till synes får ett spelövertag men även om de har bollen mycket skapar de ingenting på egen hand utan den chansen de får är pga vårt misstag. Det är i 33e minuten när vi söker Elin med ett bakåtpass som tyvärr läst av deras toppforward som får dubbla skott lägen i helt fritt läge framför Elin men då det inte är nån dussinmålis vi har så avvärjer hon de skotten ganska lätt faktiskt.
Tror ovanliga spelsystemet gjorde att tjejerna inte riktigt visste hur de skulle aggera i vissa lägen o då blev vi passiva samtidigt som vi var stressade och ofokuserade i passningsspelet.
1-0 i paus var ändå ganska rättvist.

Spelet var ganska likt slutet av första i inledningen av andra och sen började vi byta in nya spelare och då var man lite rädd att vi skulle få problem för byter man många på kort tid brukar det inverka lite negativt på spelet.
Vi fick en stor chans i 49e minuten när Amanda hittade fram med en fin boll som friställde Emelie men tyvärr blev inte avslutet perfekr så mv kunde ta hand om bollen.
Glädjande var dock att se att ju längre andra halvlek gick desto mer kontroll fick vi på spelet igen så där ska alla inhoppare ha en stor eloge för de var inga dussinlirare ni bytte av.
Även om vi hade bra koll på matchbilden så ska vi ärligt säga att vi skapade inte så mycket själva heller och de farligheter vi hade så var det genom bra aktioner av Amella på högerkanten med fina inägg som kunde gett utdelning men vi var lite för sena in på inläggen och det var faktiskt vår vänstereback Erica som var närmast att komma fram på inläggen.

Totalt sett en som vanligt gedigen insats defensivt då vi för femte matchen i rad höll nollan och de var qbik som 9e september gjorde mål på oss. Med ordinarie försvar o målis känns det som det bara är ett stort misstag av oss därbak som kan ge motståndarna mål men även om vi gjorde det idag så fanns det en mur till att passera i Elin.
Även offensivt har vi oerhörd kraft när vi får till passningsspel etc men idag var passningsspelet på många fötter speciellt i andra halvan av första halvlek inte på topp och då får vi tyvärr inte fram bollarna i farligt läge.
Vi behöver våga mer offensivt för nu var de tunt längst fram när vi kom runt på kanter etc men som sagts tidigare nytt spelsystem så många vågade nog inte fylla på.
Spelarkritik är alltid svårt i träningsmatcher men de är svårt att inte nämna Hilmas andra halvlek när hon fick gå ned som högerback och var nästan prickfri som planens bästa spelare i andra halvlek.
Riktigt intressant att se då vi nu verkar ha ytterligare ett alternativ i backlinjen som kan frigöra andra spelare att flytta upp högre i plan.

Matchfakta: 1-0 (1-0)

15 min 1-0 Alina (Amanda) Snygg egenpåhittad frisparksvariant ger Alina läge att smeka in bollen via stolpen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alina Miller 1 1 0 0 0 1
Amanda Westlund 1 0 1 0 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Amella Nilsson 1 0 0 0 0 0
Ebba Noaksson 1 0 0 0 0 0
Emelie Edqvist 1 0 0 0 0 0
Erika Stolpe 1 0 0 0 0 0
Hilma Söderlund 1 0 0 0 0 0
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Jonna Arvsell 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Linnea Nermark 1 0 0 0 0 0
Maja Sundkvist 1 0 0 0 0 0
Tilda Miller 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Elin Svahn 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng